Myofeedback

Onderzoek met behulp van myofeedback

Als iemand last heeft van incontinentie, een overactieve blaas of problemen met de bekkenbodemspieren, dan kan een eenvoudig apparaatje helpen om de precieze diagnose vast te stellen. Deze meet de activiteit van de bekkenbodemspieren en kan ook tijdens de behandeling gebruikt worden. Voor veel mensen werkt het erg stimulerend om de activiteit van de bekkenbodemspieren via het scherm te kunnen volgen. U krijgt een goed inzicht in wat u doet en u leert het gevoel van aanspannen en ontspannen goed kennen.

2 SYSTEMEN

Met de MAPle kun je de activiteit van de spieren in het bekkenbodemgebied meten. Deze bestaat uit een probe met 24 elektrodes. De bekkenbodem bestaat uit verschillende spieren en wordt door verschillende zenuwen aangestuurd. De maple kan dit nauwkeurig onderzoeken.  De elektrodes meten de spieractiviteit van de individuele spieren aan alle zijdes en dieptes in de bekkenbodem. Zo kun je zien of er sprake is van een links-rechtsverschil, een verhoogde spierspanning in rust of te zwakke bekkenbodemspieren. Deze probe is persoonsgebonden en kost 60 euro.

MAPle Hulpmiddelen voor bekkenbodem fysiotherapie

Ook met de myomed kun je de bekkenbodemspieren meten. Deze probe heeft 2 elektrodes en kan geen links-rechtsverschil meten. De kosten van deze persoonsgebonden probe ligt tussen de 18 en 24 euro. De bekkenfysiotherapeut vertelt u gedurende het onderzoek wat ze doet en wat er gebeurt. Na afloop van het onderzoek wordt met u besproken wat de bevindingen uit het onderzoek zijn.

20130827_112515

20130822_133830