Ook beroemdheden worden incontinent

Veel mensen vinden het een lastig onderwerp om over te praten: incontinentie. Kate Winslet niet! Tijdens de Graham Norton show vertelde ze openhartig over haar “trampoline-ongelukjes”. Met deze ‘bekentenis’ hoopt deze moeder van drie kinderen het taboe dat rust op incontinentie te doorbreken. Wij verwachten dat haar openhartigheid bijdraagt aan het bespreekbaar maken van dit moeilijke onderwerp en hopen dat er nog vele bekende en onbekende vrouwen en mannen zullen volgen. (http://novuqare.com)

Klik hier voor het artikel in de Telegraaf.

“Zitten is het nieuwe roken”

“Zitten is het nieuwe roken”. Professor Erik Scherder heeft een belangrijk punt, maar Professor let op, wél zittend gaan plassen!

Animatie verzakking

In deze animatie wordt uitgelegd wat de oorzaak en symptomen van een verzakking zijn. Er wordt onder meer verteld over verzakkingen van de baarmoeder, endeldarm en blaas. Ook wordt er verteld wat de risicofactoren zijn voor het ontstaan van een verzakking en welke behandelingen je kunt toepassen.

http://www.suzanneschelhaas.nl/bekkenfysiotherapie/klachten/verzakkingen/

Plas op de plaats

Wat als je bekkenbodemspieren er na een bevalling of drie de brui aan hebben gegeven? Anke van Wijngaarden doet een boekje open.

Plas op de plaats

Chronische pijn

Revalidatiearts Loes Swaan geeft een duidelijke uitleg over chronische pijn. In dit filmpje krijgt u inzicht in wat pijn is, de behandeling van chronische pijn en hoe om te gaan met chronische pijn in het dagelijks leven.

 

10 darmzinnige vakantietips

Marieke Lebbink en Katinka Huiskamp van het boek Darmehbo geven 10 tips om te helpen buikklachten in je vakantie te voorkomen.

darmzinnig

Ontspanningsoefeningen

Op internet zijn diverse ontspanningsoefeningen te vinden, bijvoorbeeld hier: