Piriformis syndroom

Het Piriformis syndroom is een vervelende vorm van zenuwpijn wat gepaard kan gaan met lage rugpijn. Hier is meer informatie over dit onderwerp te vinden:https://lagerugpijnfysio.nl/lage-rugpijn-literatuur/piriformis-syndroom/

Ook beroemdheden worden incontinent

Veel mensen vinden het een lastig onderwerp om over te praten: incontinentie. Kate Winslet niet! Tijdens de Graham Norton show vertelde ze openhartig over haar “trampoline-ongelukjes”. Met deze ‘bekentenis’ hoopt deze moeder van drie kinderen het taboe dat rust op incontinentie te doorbreken. Wij verwachten dat haar openhartigheid bijdraagt aan het bespreekbaar maken van dit moeilijke onderwerp en hopen dat er nog vele bekende en onbekende vrouwen en mannen zullen volgen. (http://novuqare.com)

Klik hier voor het artikel in de Telegraaf.

Animatie verzakking

In deze animatie wordt uitgelegd wat de oorzaak en symptomen van een verzakking zijn. Er wordt onder meer verteld over verzakkingen van de baarmoeder, endeldarm en blaas. Ook wordt er verteld wat de risicofactoren zijn voor het ontstaan van een verzakking en welke behandelingen je kunt toepassen.

http://www.suzanneschelhaas.nl/bekkenfysiotherapie/klachten/verzakkingen/

Chronische pijn

Revalidatiearts Loes Swaan geeft een duidelijke uitleg over chronische pijn. In dit filmpje krijgt u inzicht in wat pijn is, de behandeling van chronische pijn en hoe om te gaan met chronische pijn in het dagelijks leven.